Svjedočanstvo Valentine Markušić

DYSHIDROSIS - POMPOLYX


PROSVJETLJENJE...

2007. godine odustala sam od svih klasičnih liječnika, dermatologa, moderne medicine pošto sam kod jedne dosta razvikane dermatologice dobila, u niti 2 minute pregleda, uputnicu za bolničko liječenje i prepisane injekcije Medrol-a (kortikosteroid koji se uzima uz kemoterapiju kod malignih bolesti, uzrokuje jaka oštećenja, čak i infarkt). Odbila sam sve to i zamolila neka mi preporuči nešto drugo jer sam smatrala da ne mogu imati bolest koja se liječi kemoterapijom! Pa nemam rak!

Vikala je na mene da ne mogu odbiti, da moram uzimati to što mi ona propisuje i da je to jedino što mi ima za ponuditi. Lijepo sam joj zahvalila i zamolila ju račun. Platila sam pregled 250 kn. Najbolje uloženih 250 kn u životu jer sam shvatila da je moj put drugačiji i da mi nikakav liječnik, doktor, specijalist profesor i sl. titule ne mogu pomoći.

Sama si moram pomoći.

Ja sam Valentina Markušić i ovo je moja priča.

NESVJESNOST...

ljeto 2001. godine. To ljeto odmarala sam se samo nekih tjedan dana u Dramlju pored Crikvenice, u dosta jeftinom smještaju, oronulog hotela koji su na brzinu obnovili. Naravno da je ovo važna informacija jer mi se nekih desetak dana nakon odmora pojavio prvi vodeni mjehurić u području palca na oba stopala. Pomislila sam na gljivice i na kadu u Dramlju koja nikako nije odvodila vodu tako da sam kod svakog tuširanja bila do pola listova u vodi. Otišla sam do apoteke, tražila nešto za gljivice i počela mazati, mislila sam; rješena stvar.

O, kako sam pogriješila!

Kako sam mazala nekoliko dana, na žalost ništa se nije povlačilo, čak se proširilo, svrbilo me je neopisivo, vodeni mjehurići su pucali, koža se ljuštila i jako boljela i što je najgore pojavilo mi se i na šakama po prstima! Otišla sam liječniku, poslala me odmah na dermatologiju u Vinogradsku bolnicu. Tamo su mi napravili bris, pogledali pod mikroskopom (pred menom) i rekoli da nije gljivica i da nemam gljivice i da se vratim svojoj doktorici. Ona mi daje Triderm kremu (kortikosteroid) koju smijem mazati samo nekoliko dana i sve se na moje veselje povuklo.

Nakon što sam prestala mazati s tom kremom ruke i stopala, bila sam mirna nekih par dana i nakon toga evo ih opet. Cijela priča vodenih mjehurića ispočetka. Po zimi bi se sve nekako povuklo i poboljšalo, ali na žalost s prvim toplijim mjesecima, tamo negdje u svibnju sve bi se vratilo.

Uglavnom, čudovište se proširilo na oba stopala i šake tak da sam cijelo ljeto nosila niske čizme (broj veće ) i hodala s pamučnim rukavicama, pali su mi skoro svi nogti na rukama i nogama, a medicina mi je nudila i dalje samo kreme s kortikosteroidima i vodili su me pod kontaktni ili neurodermatitis. Dobila sam pravu dijagnozu tek nakon nekoliko godina, a do tad sam dobila već lagani slom živaca jer sam imala otvorene rane na šakama i stopalima i jedva funkcionirala. Svoje šake i stopala nisam slikala tako što mi je većinu vremena i drago jer želim gledati svoju kožu zdravu. Ako nekog interesira kako to izgleda, stavila sam link na fotografije s net-a.MOJ PUT...

jesen 2007. godine, nakon posjete dermatologici prosurfala sam net i sve ono što je bilo opisano i prikazano na fotkama su moje faze prije dvije godine! Probala sam homeopatiju, ayurvedu, čišćenja hidrokolonom i sve je to djelovalo dok god sam išla na tretmane. Čim bih prestala s tretmanima, sve bi se počelo vraćati. Tek toliko nek se zna; u ovih sedam godina sam potrošila nekih 50.000 kn na privatno liječenje!!!

MOJ SPAS...BIOREZONANCA...

za nju sam čula početkom 2008. godine od kolege s posla čija prijateljica je sa svojim djetetom išla na dijagnostiku i tretmane biorezonantnim aparatom i tako stavila pod kontrolu atopijski dermatitis od malog. Pomislila sam da nemam šta izgubiti i odmah se naručila na pregled. Aparat dijagnosticira i balansira: alergije, autoimune bolesti, gljivična oboljenja i još puno toga.

Ispalo je da imam alergije i intolerancije na sve žitarice osim riže i kukuruza, kvasac, gluten, šećer, med, orašaste plodove, citruse, svinjetinu. Imala sam puno toksina u sebi, parazita, candidu albicans, i teških metala. Odmah sam počela s anticandida dijetom, izbacila sve iz hrane što nisam smjela jesti i počela dolaziti na tretmane biorezonantnim aparatom.

Nakon 4 mjeseca strogog pridržavanja dijete, uzimanja dodataka i 12 odrađenih terapija sve se povuklo. Ruke i noge su mi napokon bili nakon 7 i pol godina čiste od plikova, mjehurića, ljuštenja kože i rana. Tako je i ostalo. Moram napomenuti da je pridržavanje takve ishrane jako zahtjevno, ali jednostavno nisam imala drugi izbor nego dati sve od sebe i strogo izbjegavati svenamirnice koje mi smetaju.

Biorezonancom se može:

  • u jednom pregledu dijagnosticirati alergije i intolerancija na nekih 500-tinjak (vađenjem krvi i sl. testovim sve to bi bilo financijski jako zahtjevno)
  • vidjeti toksine koji su u povećanoj količini u organizmu, a rade velike smetnje i štete organima(olovo, živa, kadmij)
  • dijagnosticirati pretjerani rast mikroorganizma kao npr, gljivica, parazita koji isto tako mogu voditi u bolest
  • terapijski djelovati na pojedine organe da povrate svoju normalnu funkciju, što je jedan od ključnih elemenata da bi se organizam ponovo ustabilio. Baš sam taj dio mogla najbolje pratiti jer sam stanje kože uvijek mogla vidjeti (mogu samo zamisliti šta radimo svojim organima koje ne vidimo!)
NOVA JA...

2014.Evo mene nakon nekih 6 godina svojeg puta.

Odlično sam! Šake i stopala su mi skroz zdravi, imam jedino po ljeti tu i tamo ponegdje maleno ljuštenje kože i jagodice prstiju su mi malo smežuranije, ali stvarno malo. To je ostatak od svih simptoma moje dishidroze! Biorezonanca je promijenila moj tijek bolesti i uz nju sam polako i promijenila svoj način života i dovela u red moju kožu, a i glavu. Srećom pregled i terapija su dostupni u Zagrebu, nisu skupi obzirom na to iz kojeg su me dna izvukli.

Vodim jedan skroz novi život.

Pazim što jedem (zbog biorezonance znam namirnice na koje reagiram pa ih izbjegavam ili rijetko jedem). Svake godine ili dvije si priuštim dijagnostiku i 10-tak terapija biorezonancom kod Nine u Agili. Odolazim na redovite kontrole i ako primjetim pojačano ljuštenje ili da bi mi se moglo pojaviti ponovo u bilo kojem malenom obliku prilagodim ishranu jer znam da sam si priuštila malo previše zabranjenih namirnica :).

Prestala sam pušiti (prije 3 godine), redovito vježbam barem 3 x tjedno (yoga, ples, kružni trening - mijenjam kako mi paše).

Nije mi važno da li sam se izliječila ili dyshidrozu samo držim pod kontrolom, obzirom kako sam izgledala prije 6 godina i sada, samu sebe proglašavam SRETNICOM KOJA SE IZLIJEČILA!

Ljudi, nadam se da ćete i vi naći svoj put u Agili s Ninom!