Agila - masaža

Masaža


Masaža je jedan od najstarijih oblika terapeutskog iscjeljivanja. Ona je terapeutska metoda koja istovremeno izaziva osjećaj ugode, opuštenosti i harmonije cijelog organizma i postiže pozitivne promjene u fizičkom tijelu (poboljšanje cirkulacije krvi i limfe, nježna i mekša koža poboljšanog tonusa, ojačan tonus mišića, relaksirani i regenerirani mišići). Uz fizičke, masaža daje i psihičke pozitivne efekte – opuštenost, zadovoljstvo, rasterećenost, bezbrižnost.

Agila - masaža - za koga?

Za koga?


Masaža je odličan oblik terapije za sve dobne skupine - masirati se mogu već i bebe, djeca, a odrasli pokazuju najviše potreba za masažom kao oblikom relaksacije i tretiranja umornih i bolnih mišića.

Agila - masaža - kada?

Kada?


Masaža može biti osnovna ili dopunska terapija kod određenih smetnji/bolesti, a korisna je uvijek i za zdrave osobe.

Korisna je u slučaju bolnih mišića (leđa, vrat, ruke, noge), glavobolje, probavnih smetnji, ograničene pokretljivosti zglobova, upale tetiva, atrofije mišića … Ublažava reumatske bolove i probleme s cirkulacijom, edemima, "teškim nogama", pomaže pri smanjivanju količine masnog tkiva i celulita.

Pomaže anksioznim i nervoznim osobama.

Agila - masaža

Masaža se može primati bilo kada osim pri sljedećim stanjima/bolestima:

- povećana tjelesna temperatura (> ili = 37,5°C)

- upalni, gnojni procesi na koži

- opekotine kože

- krvarenje, hemofilija

- upala vena i limfnih putova

Važna napomena!

Posavjetujte se s Vašim liječnikom ako želite ići na masažu, a imate sljedećih tegoba:

- srčanožilne ili cirkulatorne tegobe (tromboza, proširene vene, koronarne bolesti, visoki krvni tlak, …)

- dijabetes

- epilepsija

- maligni procesi

- HIV

Masaža u trudnoći treba se prakticirati vrlo oprezno i uz odobrenje liječnika. U Agili nudimo blage, stručno prilagođene masaže za trudnice. Nakon što joj to odobri njen liječnik, svaka nam se trudnica može obratiti sa potpunim povjerenjem i priuštiti si ugodnu, opuštajuću masažu, sa pomno odabranim esencijalnim i baznim uljima.

Ako se masaža provodi esencijalnim uljima, poprima holističku dimenziju, što znači da pored fizičke ugode osoba osjeća duboko emotivno i duhovno zadovoljstvo i opuštenost, što nas dovodi do aromaterapije…

Agila - aromaterapija

Aromaterapija


Što je aromaterapija??


Aromaterapija je dio fitoterapije (terapija biljkama), a u praksi označava terapiju koja se provodi esencijalnim (eteričnim) uljima.

 

Aromaterapija se prakticira u svrhu poboljšanja psihofizičkog stanja i kondicije osobe - kroz ovu se terapeutsku metodu prakticira holistički pristup osobi/klijentu što znači da se na klijenta gleda u cjelini, njegovo stanje se promatra i tretira kroz četiri aspekta ljudskog bića – tjelesni, mentalni, duhovni i emocionalni. Tim principom, klijentu se posvećuje pažnja kao osobi u cjelini: ne promatramo i tretiramo samo simptome, već posvećujemo pažnju osobi u cjelini, uključujemo sve aspekte i stil života osobe.

Zbog svog iznimno bogatog sastava i sposobnosti da djeluju na nekoliko tjelesnih sustava odjednom, esencijalna ulja su idealan "alat" za takvu holističku terapiju.

Agila - Što su esencijalna /eterična) ulja?

Što su esencijalna /eterična ulja?


Esencijalna ili eterična ulja su koncentrirane, lako hlapive, mirisne tekućine, dobivene iz raznih dijelova biljaka (list, korijen, cvijet, plod, usplođe, kora, smola, cijela biljka): one sadrže esenciju, "bit" biljke ; to je "ekstrakt tvari koji sadrži njenu osnovu u najkoncentriranijem obliku" (prema oxfordskom rječniku).

Agila - Kako djeluju esencijalna ulja?

Kako djeluju esencijalna ulja?


Esencijalna ulja prolaze kroz kožu (masaža, lokalno utrljavanje, komprese, kupke) ili kroz dišni sustav (inhalacija, aroma-lampica, difuzer, kupke) te ulaze u krvotok. Tim putem, esencijalna ulja dospijevaju do svih tkiva i organa i djeluju na njih, tamo gdje je potrebno.

Kada udišemo esencijalna ulja ona djeluju i na limbički sustav(dio mozga koji je povezan s pamćenjem, učenjem i emocijama, te s regulacijom izlučivanja hormona): molekule esencijalnih ulja prenose svoje specifične poruke i rezultiraju konkretnim učincima – popravljaju raspoloženje, djeluju protiv nervoze i strahova, ublažavaju depresivna i anksiozna stanja, pokreću ili ublažavaju izlučivanje hormona (što posljedično utječe i na raspoloženje!), podižu koncentraciju, razbuđuju, umiruju, …

Najugodnija, najpraktičnija primjena esencijalnih ulja u svrhu terapije je masaža; na taj se način točno određena količina esencijalnih ulja polako upija kroz kožu i daje svoj terapeutski učinak.

Agila - Aromamasaža

Aromamasaža


- postizanje i održavanje psihofizičkog zdravlja kroz ugodnu i potpuno prirodnu terapiju

- terapija fizičkih, mentalnih, psihičkih tegoba – obuhvaćene sve dobrobiti tehnike masaže i djelovanja esencijalnih i biljnih ulja

- opuštanje tijela i uma

Agila - Za koga?

Za koga?


Aromaterapija je odlična metoda održavanja zdravlja i tretiranja smetnji za svakoga – aromamasažu može primati već i dojenče, a u njoj uživaju i odrasli svih dobnih skupina. I trudnice i dojilje mogu profitirati od upotrebe i primjene esencijalnih ulja, uz stručni nadzor (usluge aromaterapije prakticirajte samo kod stručno

osposobljenih aromaterapeuta = školovani aromaterapeut, s upisom u radnu knjižicu – odobreno od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH).

Agila - Kada?

Kada?


Aromaterapija je specifična i divna zbog toga što je ujedno izuzetno učinkovita i potpuno nježna i ugodna terapija; bilo da se radi o aromamasaži (koja je vrlo ugodna već i samo kao metoda relaksacije) ili o primjeni aromakozmetike, kompresa ili aroma-lampica (difuzera), primjena esencijalna ulja je jednostavna i izuzetno ugodna.

Iz tog razloga, aromaterapija može biti jednostavno metoda relaksacije i uživanja, a pomoći će vam i ublažiti eventualne zdravstvene tegobe.

Kada Vam treba "trenutak" za Vas ili kada Vas muči ozbiljniji zdravstveni problem – aromaterapija Vam pruža ugodno i jednostavno rješenje.

Više o aromaterapiji i masaži u Agili, možete naći pod "Usluge" i pod "Cjenik".